Mondzorg en Corona

Onderstaande informatie is na het opheffen van de COVID19 beperkingen niet meer relevant. Uiteraard is het nog steeds gewenst thuis te blijven bij (milde) klachten.

BELANGRIJK: MONDZORG IN TIJDEN VAN CORONA

Wij kunnen tandheelkundigezorg alleen maar aanbieden indien we met elkaar de juiste maatregelen treffen. Vanwege uw veiligheid en de veiligheid van anderen hanteren wij de volgende maatregelen. Wij vertrouwen op jullie hulp en medewerking om dit mogelijk te maken.

  1. Blijf thuis bij (milde) klachten

Wanneer u last heeft van verkoudheidsklachten (loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, smaak- en reukverlies en verhoging) kunnen wij u helaas niet in de praktijk ontvangen. Ook als iemand in uw huishouden last heeft van verkoudheidsklachten met koorts, u in thuisisolatie zit, of u korter dan 2 weken geleden bent genezen van corona behandelen wij u dan graag op een ander moment of zodra u zich beter voelt. Indien u al besmet bent met het coronavirus en een spoedgeval heeft, ontvangt u van ons een doorverwijzing naar het Coronacentrum Acute Mondzorg (CAM). 

  • Kom zoveel mogelijk alleen

Wij verzoek u om alleen en het liefst vlak voor de afspraaktijd naar de praktijk te komen. Indien nodig (bijvoorbeeld bij kinderen onder de 12 jaar) mag 1 begeleider mee naar de behandelkamer. Het kan zijn dat we u vragen buiten te wachten, uiteraard daarbij met voldoende afstand ten opzichte van de andere patiënten. In onze wachtruimte is momenteel slechts plek voor 3 personen. Wij zullen u vervolgens laten weten wanneer u de praktijk kunt betreden. Daarnaast geldt ook in onze praktijk de verplichting om een mondkapje te dragen.

  • Wat doen wij verder om besmettingsgevaar te beperken?
  • Graag gebruik maken van desinfecterende handgel bij binnenkomst
  • Het is momenteel niet mogelijk om uw tanden in de praktijk te poetsen.
  • Onze toilet is gesloten voor patiënten en/of begeleiders
  • We geven in de praktijk geen hand meer, er zit 1,5 meter afstand tussen de wachtplekken, in de praktijk is de 1,5 meter afstand zichtbaar gemarkeerd, alle tijdschriften en het speelgoed is weggehaald en we nemen klinken & zitplekken regelmatig af
  • Administratieve zaken handelen we zoveel mogelijk digitaal af (bijv. recept, verwijzing, factuur)
  • We nemen bij patiëntencontact met een afstand kleiner dan 1,5 meter additionele maatregelen op het gebied van persoonlijke bescherming, onder andere door beter beschermende mondkapjes en face shields. We kunnen er (dus) iets anders uitzien dan u van ons bent gewend.

Tot slot,

Mocht u vragen hebben, stel deze dan gerust aan ons team. Wij kunnen ons namelijk goed voorstellen dat het in deze situatie lastig is om in te schatten of u voor uw behandeling bij ons terecht kunt.  Hopelijk breekt er snel een tijd aan waarin deze maatregelen niet meer noodzakelijk zijn.

Met vriendelijke groet,
team Peter van Houten

Comments are closed.